събота, 28 януари 2012 г.

Аранжиране на детската стая

       Когато подреждате и аранжирате детската стая, първо трябва да се съобразите с възрастта на детето. Най-малките имат необходимост от повече свободно пространство. Задължително близко до леглото сложете подходящ фотьойл, на който някой от родителите да може да седи и да чете приказка или просто да постои в стаята. Това създава сигурност в детето. Цветовете на декорацията да са свежи, чисти и контрастни. Стаята трябва да е "шарена", защото децата тепърва започват да възприемат основните понятия в заобикалящата ги среда. На тях не им е необходим стил, моден дизайн и изящество. Затова и много от аранжировката на стаята може да я изработите сами. Там ще вложите своята топлота, а детето ще я почувства. 

 

       Прикачете или нарисувайте на стените герои от детски приказки. Това ще зарадва малките обитатели. Ако не можете да рисувате - намерете в интернет подходящи картинки, отпечатайте ги, залепете върху дебел картон и ги изрежете.


 


       Декорирайте полилея и лампите. Украсете шапчиците на крушките по подходащ начин и десен.
       Когато декорирате и аранжирате стаята на порасналото вече дете, трябва да се съобразите с неговите интереси, влечения, таланти, хоби. Затова тук, то ще бъде водещ при избора. Помогнете му ако иска да избере плакат за някоя от стените. Нека да бъде голям и контрастен. Множество от малки и дребни снимки по стените създават претрупаност и "тежат" в обстановката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар