събота, 7 април 2012 г.

Великденска украса

      Ако все още не сте украсили дома си за Великден - предлагам ви някои идеи за аранжиране и декорация. Не е необходимо да имате някакви специални материали за да изпълните своята идея. Аз използвам клечки или клонки, сухи, изкуствени или хартиени цветя, които си правя сама, панделки, канап, прежда, конци - всичко, което имам под ръка. Е, купувам си и някои емблематични материали, като пиленца, калинки, пластмасови яйца, но напоследък използвам черупките от яйцата, които използвам в готвенето. За изработката на венците, като основа ползвам клони от увивни растения като лоза, бръшлян или някакви други каквито намеря. Също така върбовите клонки много лесно се увиват и с тях може да се придадат различни форми. Като готова форма за венец ползвам гергеф


или най-обикновен геврек - мисля, че се казва варен или парен без сусам /този, кото всеки ден може да си купите на улицата/. Като изсъхне става много твърд, / не се чупи/ и много лек.


      Аранжирането и декорацията на венците оставям изцяло на вашето въображение.
      Това е украсата за празника, коята си направих миналата година.


      Това е украсата за тази година.      А тази композиция сглобих набързо днес сутринта - от черупките на яйцата от един кекс и панирани филийки за закуска. Снимките не са много добри, защото се сетих да снимам чак вечерта, но все пак се вижда.
    Ето и още идеи за творческо вдъхновение.1 коментар: