събота, 28 април 2012 г.

Декориране на предмет

       Ако искате да подновите някоя стара вещ, която ви е омръзнало да гледате в стандартния й вид, или ако имате някоя вече надраскана или поочупена вещ, на която много държите и не искате още да се разделите с нея, то тогава можете да й направите подобна декорация, с която да скриете някой от придобитите й вече дефекти. Може да използвате различни по форма и вид стъкълца, камъчета, мъниста и каквото още елпожелаете. Този вид декорация може да се приложи върху всякакъв вид предмет независимо от какъв материал е направен.

      Използвайте маркер, защото след това много лесно можете да го премахнете със спирт.      Внимавайте когато слагате лепилото да не покриете маркера. После няма да можете да го изтриете.


       След като приключите и изчистите, може да доукрепите композицията с лепило, като поставите в празните сегменти около елементите, в случая стъклените плочки.

3 коментара:

 1. Това еуникално и много красиво, трябва да имаш големи нерви, но определено си заслужава!

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотни неща! Така изглеждат лесни за правене...
  А мога ли да попитам тези цветни малки стъкълца от къде ги взимаш?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Продават се в пликчета в магазините "За 1 лев", специализираните магазини за декориращи елементи на офиси и магазини и в дрогериите, най-много в арабските. Ако не можете да си намерите /за, което се съмнявам/, направете си сами, като начупите на ситно бутилки с квадратна или правоъгълна форма. Парченцата няма да са с гладки ръбове, но при подходящ подбор, може да постигнете античния ефект на римската мозайка.

   Изтриване