събота, 19 май 2012 г.

Ринг за салфетка

       Салфетките са важен елемент от аранжировката на масата. Те трябва да отговарят на стила на сервизите и приборите. Неизменна част към салфетката е и ринга, с който тя се поднася. Този аксесоар също трябва да отговаря на общия стил на масата. За да не си купувате безброй рингове за различни събития, ви предлагам да си направите сами. Аз, към всеки сервиз имам  по няколко комплекта аксесоари за маса, свързани с различни поводи. 
       Когато трябва да имам твърда основа, използвам картонената тръба от домакинската ролка или тоалетната хартия, която след това обработвам. Ширината на ринга е по ваше желание.       Вземете различни по цвят широки панделки и ги комбинирайте с вече ненужни катарами.


      Направете помпони от остатъците от прежда, която имате в къщи. Може да ги направите и разноцветни /в зависимост от случая/.
      Това са клечки от сладолед, налепени върху полиестерна тъкан. В такива случаи използвам лепило С200 или прозрачно силиконово лепило за студено лепене. Копчетата също са налепени.


      Ринговете са от тесто. Тези, които имат сръчни ръце могат до направят различни форми или плетеници.


       Телчица, на която са нанизани различни мъниста. Краищата са "засукани" за да не изпадат и да не нараняват ръцете при ползването на салфетката.


     Тези, които не могат да плетат на една кука, може да ползват дантела. Картоненият ринг се покрива с памук или вата, върху него се слага плат и отгоре дантелата или плетивото. По желание се доукрасява с паети или диамантчета.      По-удобно е ако нанижете мънистата на ластик. Тънък ластик за вшиване се продава в магазините за шивашки принадлежности и аксесоари.


     А това е лъжичка от "Магазин за 1 лев".

1 коментар:

  1. Идеята да вземем различни по цвят широки панделки и да ги комбинираме с вече ненужни катарами изглежда много добра. Разкошни предложения има.

    ОтговорИзтриване