вторник, 4 декември 2012 г.

Декорация на предмет чрез пластика

             Искам да ви предложа още един смесен начин за декориране на предмет, който можете да използвате за изработване на подаръци. 
Необходими материали:
 бутилка /в случая/
 PVA лепило
 едноцветен мек плат
малък съд за накисване на плата в лепилото
фрагмент от салфетка
акрилни бои
акрилен лак
златен прах /брокат/
златна боя - ацетонова 
перли, паети, декоративни елементи
Начин на изработване:
1. Отрежете парче от плата в правоъгълна форма, с подходяща големина за да обхване бутилката
2. Сипете от лепилото в съда и поставете плата вътре (така че то да покрие плата). Понатиснете го за да се напои напълно. Изцедете.
3.
Вземете бутилката и чрез притискане, започнете да драпирате плата върху нея. Притиснете добре, за да подчертаете формата. В противен случай, ще се получат шупли, които след изсъхването на плата може да придадат съвсем друг вид на изделието. Тук може да развихрите въображението си. Оставете бутилката да изсъхне за ден или два, или колкото е необходимо. Трябва да е напълно суха.
4. Подгответе си картинката. С лепилото подгответе мястото за нея. Инсталирайте и изчакайте да изсъхне.
5. Оцветете внимателно цялата бутилка в подходящ нюанс към картинката. Изчакайте да изсъхне. С по-тъмен цвят, подходящ към основния, с по-широка четка нанесете между гънките и плисетата. Така ще придадете по-голяма дълбочина на изделието. Изчакайте да изсъхне. Със суха четка леко нанесете златен прах между гънките.
6. Нанесете един слой лак и изчакайте да изсъхне.
7. Акцентирайте със златна боя. Изчакайте да изсъхне.
8. Нанесете два слоя лак върху цялата бутилка, като изчакате първият слой хубаво да изсъхне преди да нанесете втория. Ако лака е с много гъста консистенция – разредете го.  
        В зависимост от вашата идея и въображение може да направите допълнителни елементи от плат.  Доукрасете с перли, паети или други декорации. Ако искате да получите craquelure ефект, просто нанесете по-дебел слой боя, след като изсъхне ще се получат пукнатини.
2 коментара:

  1. Прекрасна идея,Мире:)!Бутилката с розата е много нежна......

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва. Пожелавам ти, да получиш хубави подаръци!

      Изтриване